Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

“Da Gou” Ο μεγάλος σκύλος ρομπότ της Κίνας

Πριν 2 χρόνια, ο τετράποδος Μεγάλος Σκύλος ρομπότ της Boston Dynamic στρατολογήθηκε ως υποστηρικτικό σύστημα λόχου (LS3) του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως στο μεταξύ, η Κίνα δεν στεκόταν ακίνητη στον τομέα των βιονικών ρομπότ. Σε μια επίδειξη μη επανδρωμένων τεχνολογιών, η NORINCO έδωσε την πρώτη επίσημη εμφάνιση ενός τετράποδου ρομπότ, με την επίσημη ονομασία του να είναι Mountainous Bionic Quadruped Robot (ανεπίσημα το αποκαλούν Da Gou το οποίο σημαίνει Μεγάλος Σκύλος στα μανδαρινά)

Κατασκευασμένος από τη NORINCO, ο Da Gou ζυγίζει 130 κιλά και μπορεί να μεταφέρει 30 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Ο Da Gou μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 6 χιλιομέτρων την ώρα και να ανταποκριθεί σε κλίση πάνω από 30 μοίρες. Η ταχύτητα, το μέγεθος και η κλίση κίνησης του Da Gou είναι παρόμοια με του Μεγάλου Σκύλου (110κιλά, 6,4χλμ την ώρα και 35 μοίρες κλίση).



Το μικρότερο φορτίο του Da Gou υποδεικνύει ότι το πρόγραμμα της NORINCO είναι ακόμα στα πρώτα στάδια και τα μελλοντικά μοντέλα είναι πολύ πιθανό να έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου, ταχύτητα και καλύτερες μπαταρίες. Παρόμοια με τη στρατιωτική αποστολή του LS3, ο Da Gout πρόκειται να μεταφέρει προμήθειες μαζί με το πεζικό σε ορεινά και αστικά εδάφη και το πανό στη έκθεση δείχνει επίσης ότι ο Da Gou πρόκειται να υπηρετήσει σε προσπάθειες ανάκαμψης από καταστροφές και αναγνώρισης μάχης. Και όπως ο LS3, ο Da Gou θα μπορούσε στο μέλλον να μεταφέρει όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου